The journal of Komuk

 1. MSG Gruberion Komuk04/04/2023 23:17
  1. 2023
  Bruegel, Vosk ja Airene suuntaavat traktorilla jorpakkoon etsimään hätäsanoman lähettänyttä Castoria. Vastavärvätty Komuk lähtee kuskiksi ja oppaaksi. Castor löytyy hyvissä voimissa, vaikka onkin onnistunut suistamaan oman ajopelinsä ojaan. Seuranaan hänellä on kaksi ruumista. Olivat kuulemma hyökänneet kimppuunsa, oletettavasti voimakkaan psykerin otettua heidän mielensä haltuunsa jostain kaukaa, ehkä jopa toiselta taivaakappaleelta käsin. Toinen ruumiista kuului paikalliselle Marnet -nimiselle tullivirkailijalle. Hänen henkkarit [holo- mikä se nyt olikaan?] otetaan talteen ja ruumiit poltetaan. Ryhmä palaa pyhän Drusuksen bastioniin. Muiden hääräillessä omiaan [oliko jotain erikseen kirjattavaa?], Airene ottaa tullivirkailija Marnetin hahmon ja painelee tämän työpaikalle selvittelemään mahdollisia johtolankoja. Selviää, että joku on toimittanut arktiselle mantereelle suuria määriä aseita ja varusteita, jotka on tullattu Marnetin hyväksynnällä. [Saiko tän selville arkistoja nuohoava Bruegel, vai Airene?] Lisäksi salamurhaajanvaistollaan Airene havaitsee, että sihteerin tuoma kahvi sisältää jotain ylimääräistä. Toimiston seinällä komeilee itsensä tuomari Mordechain Marnetille myöntämä mitali. Airene toimittaa nesteestä näytteen Alethalle [3. 4. sessiossa], joka arvelee “miasmapohjaisen hajuanalyysin” perusteella, että kahvia on terästetty nukutuslääkepohjaisella dissosiatiivilla, jossa havaitsee lisäksi kaaoksen katkun (“taint of Chaos”). Yhden esitetyn hypoteesin perusteella kahvia ei oltu tarkoitettu Airenelle, vaan Marnetille – kenties aine liittyy jollain tapaa hänen psyykkiseen kontrolloimiseensa. (edited)Thread27 2 20232 Messages ›There are no recent messages in this thread.
 2. MSG Gruberion Komuk04/04/2023 23:59
  1. 2023
  Airenen jatkaessa Marnetina esiintymistä ja Bruegelin kitatessa Amasecia paikallisessa arkistossa, päättävät Castor, Vosk ja Komuk ottaa sukkulan kohti arktista mannerta ja Vault Betaa, jota hallinnoivan tech-priest Engelin kiellettyä suorat lennot perille asti, joutuu ryhmä laskeutumaan takapajuiselle Pisces Autofactory kalastusasemalle, josta matka jatkuu tavalliseen tapaan traktorilla. Neljän vuorokauden pituisella matkalla halki jäisen erämaan, päättää joukko yöpyä alueella aiemmin suoritettujen sotilasoperaatioden jäljiltä jääneissä, oletettavasti autioituneissa logistiikkakeskuksissa. Koko alueella vaikuttaa olevan radiohäiriöitä: keisarilliset kanavat eivät kuulu, mutta microbeadit toimivat. Ensimmäisen keskuksen, vallituksiksi ensin luultujen, lumen peittämien kasojen huomataan koostuvan valtavasta määrästä [10 000?] nälkiintyneitä, niskalaukausella teloitettuja Imperial Guardin sotilaita. Tämä on tietysti kauhean traagista. Yön aikana ryhmän kimppuun hyökkää alastomalta naiselta näyttävä olento, jonka Castor psyykkisten kykyjensä avulla havaitsee olevan ihmisyytensä menettänyt entinen sotilas, jonka kaaoksen voimat ovat ottaneet haltuunsa. Mahdollisesti nälkiintyminen sekä muut koettelemukset olivat ajaneet tämän heikkoluontoisen kelvottoman petturin kannibalismiin ja muuhun sanoikuvaamattomuuteen, jonka myötä hän salli kaaoksen tehdä itsestään kätyrinsä. Olento surmataan ja ruumis poltetaan. Aamulla matka jatkuu. Keskuksen generaattori jätetään päälle, mutta valot sammutetaan. [Oon merkannut ylös nimet Alfmed ja Urmed; ilmeisesti paikallisia auktoriteettihahmoja, mutta muuta tietoa mulla ei näistä ole.] (edited)ThreadVault beta -sessio3 Messages ›There are no recent messages in this thread.
 3. MSG Gruberion Komuk05/04/2023 01:18
  1. 2023
  Etelässä, pyhän Drusuksen bastionissa, Bruegel tutkii paikallisten enforcereiden kirjanpitoa ja huomaa, että merkittävä osa heidän varusteistaan [oliko tavaran laadusta tarkempaa tietoa?] “vanhenee” nopeammin kuin sen pitäisi. Selviää myös, että suuria määriä tavaraa on toimitettu Vault Betaan. Airene jatkaa tullivirkailija Marnetina esiintymistä ja toimiston huonekasvien kastelua terästetyllä kahvillaan. Pohjoisen retkue saavuttaa toisen logistiikkakeskuksen, ja Castor vaistoaa outoa väreilyä (ritual of banishment), joka huokuu muutaman metrin korkuisesta rockcrete-obeliskista. Obeliskin kyljessä lukee High Gothicilla keisarillinen rukous: “rauhattomille sieluille vailla täyttymystä, jättäkää tämä paikka taaksenne”. Teksti on allekirjoitettu Martyn the Sanen sinetillä. Tästäkin keskuksesta löytyy ruumiita, siellä täällä lojuvia, mahdollisesti nälkään kuolleita. Sen kummempaa ei tapahdu, ja matka jatkuu seuraavana päivänä. Kolmannen keskuksen liepeiltä löytyy valtavia määriä puhtaaksi keitetyistä pääkalloista rakennettuja kasoja. Castor arvelee niiden olevan Khornen kultistien tekosia. Syvemmälle keskukseen edetessä huomiomme kiinnittää luonnottoman järkälemäinen ilkosen alaston äijän köriläs, joka täydessä työn touhussa leikkelee chain swordilla ruumiilta päitä, ja vanhan boilerin puolikasta patanaan käytellen keittelee niistä lihoja irti avotulella. Hirvitys hyökkää, mutta se kukistetaan melkoisella vaivalla. Kuin ihmeen kaupalla kaikki selviävät naarmutta. [Viestistä on näemmä tulossa pitempi kuin mitä Discordin ilmaisversio sallii, joten loput tästä sessiosta tossa ala-threadissa.]Thread27 3 20231 Message ›There are no recent messages in this thread.
 4. MSG Gruberion Komuk05/04/2023 01:22
  1. 2023
  Airenen sanoin: Airene kävi viemässä kahvinäytteen Amputaatio-Alethalle analyysiin, Komuk kertoi meille siis luottavansa Alethaan. Näytteessä oli pohjana yleistä dissosiatiivia, joka katkaisee kehon ja mielen yhteyden, sekä jotain muita, skannerin tunnistmattomia komponentteja. Aistinvaraisen miasma-analyysin perusteella näissä kemikaaleissa on kaaoksen aavistus. Valistunut arvaus on, että kemikaalikombolla saa nauttijan psyykkiselle kontrollille herkkään tilaan. Stalkkasin, anteeksi varjostin, sihteeriä mutta vaikuttaa siltä että hän on vain työkalu, ei aktiivinen toimija. Komuk tarjosi ug-viemäriverkostoaan meille tukikohdaksi, tämä oli kaikkien mielestä hyvä ajatus. Sitten lähdimme Avaritakseen, Castorin one night standin kyydillä. Castor puhutti tämän poistamaan ushan laittomuusstatuksen ja sai tästä hyvästä 5 titheä (?), heila rogue trader saa tuloja ushan myymisestä. Avaritaksessa ensimmäisenä tapaamaan Humeria, tuomisiin panostettiin, audienssi onnistui. Humerin katedraali on energiaomavarainen. Sen vieressä, on “auto temple”, drop body -kappeli. Eli instant temppeli, vähän kuin joku herätyskeisarillinen telttakokous? Itse katedraalissa on menossa “pyhitys” suurta seremoniaa varten, avajaiset kesäpäivänseisauksena. Tarkkaavaisena huomasimme, että Humer ei kerro aivan koko totuutta asiasta. [Jatkuu…] (edited)Thread3 4 20234 Messages ›There are no recent messages in this thread.
 5. Airene Mielke started a thread: Vault beta -sessio. See all threads.05/04/2023 08:55
 6. Castor Drusus Ignatio started a thread: Stepping Stone of Saints. See all threads.07/04/2023 12:30ThreadStepping Stone of Saints1 Message ›There are no recent messages in this thread.
 7. Castor Drusus Ignatio started a thread: Canor Sol. See all threads.07/04/2023 12:33ThreadCanor Sol1 Message ›There are no recent messages in this thread.
 8. Castor Drusus Ignatio started a thread: Gravis Major. See all threads.07/04/2023 12:35ThreadGravis Major3 Messages ›There are no recent messages in this thread.
 9. MSG Gruberion Komuk26/04/2023 17:29Avaritas, osa 2 Vosk havahtuu horroksestaan kuljetuslaatikkoon pakattuna, polttaa plasma torchilla laatikon kylkeen reiän päästäkseen vapaaksi, saa aikaiseksi nopeasti leviävän tulipalon, päättää poistua paikalta mutta laukaisee sentään palohälytyksen, jotta joku ehkä tekisi asialle jotakin. (Cargo bayn ilmalukot avataan ja 1500 miehistön jäsentä sinkoutuu avaruuteen ja saa surmansa. Hapenpuute sammuttaa palon.) Castor on omilla teillään selvittelemässä Club Avaritakseen ja Team Anviliin liittyviä juttuja. Airene ja Komuk jatkavat katedraalin tutkimista: Ilmaistointiputkistosta löytyy aiempien esineiden (2 laspistol-makasiinia ja daily prayer) lisäksi sniper rifle (hyvälaatuinen muttei Assassinorum-tasoinen; longlas?) spotissa, josta yhden kaakelin irroittamalla näkymä suoraan alttarille, sekä pari räjähdettä lisää (yksi asennettuna suoraan alttarin yläpuolella olevaan kirkonkelloon). Päättelemme, että joku suunnittelee salamurhaa ja päätämme selvittää kuka ja miksi.(edited)ThreadAvaritas osa 24 Messages ›There are no recent messages in this thread.27d ago
 10. @MSG Gruberion KomukAvaritas, osa 2 > Vosk havahtuu horroksestaan kuljetuslaatikkoon pakattuna, polttaa plasma torchilla laatikon kylkeen reiän päästäkseen vapaaksi, saa aikaiseksi nopeasti leviävän tulipalon, päättää poistua paikalta mutta laukaisee sentään palohälytyksen, jotta joku ehkä tekisi asialle jotakin. (Cargo bayn ilmalukot avataan ja 1500 miehistön jäsentä sinkoutuu avaruuteen ja saa surmansa. Hapenpuute sammuttaa palon.) > Castor on omilla teillään selvittelemässä Club Avaritakseen ja Team Anviliin liittyviä juttuja. > Airene ja Komuk jatkavat katedraalin tutkimista: Ilmaistointiputkistosta löytyy aiempien esineiden (2 laspistol-makasiinia ja daily prayer) lisäksi sniper rifle (hyvälaatuinen muttei Assassinorum-tasoinen; longlas?) spotissa, josta yhden kaakelin irroittamalla näkymä suoraan alttarille, sekä pari räjähdettä lisää (yksi asennettuna suoraan alttarin yläpuolella olevaan kirkonkelloon). Päättelemme, että joku suunnittelee salamurhaa ja päätämme selvittää kuka ja miksi. (edited)Airene Mielke26/04/2023 17:45Kellotapulissa arvokkaita (jalo)kiviä, kellään ei toistaiseksi kompetenssia arvioida niiden merkitystä. Kellot kuparia tai pronssia. Kelloja useita, yhteen asennettu räjähde, tämä kello on juuri oletetun alttarin päällä (emme päässeet näkemään tähän katedraalin osaan, laivaan, suoraan, mutta pohjapiirustusten pohjalta (pun) arvioituna. Airene spekuloi mahdollisuutta, että räjähteellä voi olla tarkoitus räjäyttää kello irti, jolloin se tippuisi mahdollisessa seremonian eskalaatio(immaninointi?/invokointi?)vaiheessa tippuisi alttarille, surmaten suuren joukon ihmisiä ja näin vapauttaen energiaa. Itse olisin näillä tiedoilla asentanut ilmalukon, palohälyttimen ja mechanicuksen puulaatikkoon vastaavaa varten.
 11. Airene MielkeKellotapulissa arvokkaita (jalo)kiviä, kellään ei toistaiseksi kompetenssia arvioida niiden merkitystä. Kellot kuparia tai pronssia. Kelloja useita, yhteen asennettu räjähde, tämä kello on juuri oletetun alttarin päällä (emme päässeet näkemään tähän katedraalin osaan, laivaan, suoraan, mutta pohjapiirustusten pohjalta (pun) arvioituna. Airene spekuloi mahdollisuutta, että räjähteellä voi olla tarkoitus räjäyttää kello irti, jolloin se tippuisi mahdollisessa seremonian eskalaatio(immaninointi?/invokointi?)vaiheessa tippuisi alttarille, surmaten suuren joukon ihmisiä ja näin vapauttaen energiaa. Itse olisin näillä tiedoilla asentanut ilmalukon, palohälyttimen ja mechanicuksen puulaatikkoon vastaavaa varten.Airene Mielke26/04/2023 17:49Oliko vielä niin, että meille jotenkin oli selvää, että psynistinen signaali tulee/sijaitsee juuri alttarin kohdalla? Mulla on tällainen mielikuva.👍1
 12. Albrecht Brüegel27/04/2023 20:15Vosk ja Albrecht kävivät tutustumassa “salaisiin” lääketieteellisiin osastoihin, sillä tekosyyllä että Vosk tarkastaa mechanikuksena komponenttien tilan (ja Albrecht heilutti lomakkeita ja lupakirjoja). Pääsimme sisään, ja kävi ilmi että rejuvenaatiohoitoja tehdään silmäätekeville – paikalla nähtiin High Judge Gregory ja jopa navigaattoreita. Lisäksi bongattiin Yves & Xavier -pari (joilla oli nenät sopivasti vinossa että oli vaikea tunnistaa), jotka kärräsivät mukanaan kloonia joka oli pahasti mutatoitunut, mutta nenä ei ollut vinossa. (edited)
 13. @Albrecht BrüegelVosk ja Albrecht kävivät tutustumassa “salaisiin” lääketieteellisiin osastoihin, sillä tekosyyllä että Vosk tarkastaa mechanikuksena komponenttien tilan (ja Albrecht heilutti lomakkeita ja lupakirjoja). Pääsimme sisään, ja kävi ilmi että rejuvenaatiohoitoja tehdään silmäätekeville – paikalla nähtiin High Judge Gregory ja jopa navigaattoreita. Lisäksi bongattiin Yves & Xavier -pari (joilla oli nenät sopivasti vinossa että oli vaikea tunnistaa), jotka kärräsivät mukanaan kloonia joka oli pahasti mutatoitunut, mutta nenä ei ollut vinossa. (edited)MSG Gruberion Komuk27/04/2023 20:28Ne oli muuten nimiltään Xaves ja Yvier. 😀 Tuolla ylemmässä alaketjussa olikin jo maininta näistä.
 14. Albrecht Brüegel27/04/2023 20:28Ai niin! Ovelat paskiaiset. 😀😀1
 15. Airene MielkeYesterday at 12:50Vosk menee tapaamaan Fortiusta. Binaricin blurttaamisen lomaan Fortius ripottelee komplekseja laskutoimituksia, joiden tarkoituksena on kuormittaa Voskin kogitaattoria. Vosk tekee vastaiskun, vielä tiukempia yhtälöitä. Fortius Guru meditoi #84 tämän johdosta hetken, jonka aikana Vosk tekee nopean in-out -operaation dendriitillä (?), hakkeroi Fortiuksen. Fortius onn rakentanut jotain (?), jolla muutetaan kuolleita ja välillä eläviä high quality servitoreiksi systeemiin. Ujuttanut näiden joukkoon ei täysin lobotoituja servitoreja, joilla on luvattoman korkeat kognitiiviset kyvyt, joiden tehtävänä on tarkkailla lokaatioita ja tiedottaa binaric codella (esim valoja räpsyttämällä). Näitä lokaatioita tarkkaillaan satelliiteilla jne yms. Voskilla nyt käyttöoikeudet servitoreihin, mutta ei accessia jo kerättyyn dataan, mutta mahdollisuus kontrolloida. Servitorien lokaatiot tiedossa.
 16. MSG Gruberion KomukYesterday at 16:53Avaritas, osa kolme (22.5.2023)
  • Castor etenee under deckissä ja löytää Team Avilin pahoin palaneen piilotukikohdan (hydroponic ja small craft repair deckien välissä), ja aistii kolmannella sieraimellaan demonisen löyhkän.Mestat on muuten poltettu prometeaanilla, mutta yhden huoneen on kärventänyt Hell Fire -hyökkäys: seinään on piirtynyt kolmen hahmon (oletettavasti akoluutit) varjot; ruumiit täysin tuhkaantuneet lukuun ottamatta yhtä carapacen suojaamaa päätä, jonka sisältä löytyy kyberneettinen archeotech-silmä.Vosk tutkii silmää ja saa esiin viimeisein näkymän, jonka sen kantaja eläessään näki: vihreää Hell Fireä blastaava imperial psyker power armourissa; “daemonic visage”; kahdeksankantainen tähti otsassa; imperial astropathin mandaatit [vai mitä ne olikaan?] rinnuksissa; rinnassa lukee Martün Underberg; taustalla kaksi epäselvää hahmoa, mechanicus ja joku carapace armourissa (oletettavasti Gödel ja Mordechai).Näkymää tutkitaan dataslatelta, Mielken demonologisen arvion mukaan Underbergiksi oletettu on possessoitu demon host.
  (edited)
 17. [16:54]***
  • Vosk lähtee tapaamaan Necromechanic Fortiusta.
  • Fortius yrittää syystä tai toisesta kuormittaa V:n laskentatehoa ratkaisemattomilla matemaattisilla pulmilla, mutta V. iskee takaisin ja F. joutuu boottaamaan, jonka aikana V. hakkeroi tämän ja saa pääsyn edellä mainittuun seurantajärjestelmään [lokaatiot jäi merkkaamatta; saiko joku muu ylös?].
  • F. ei huomaa mitään tapahtuneen ja jatkaa keskustelua: sanoo panneensa merkille, että V. liikkuu seurueessa johon kuuluu psyker, ja sanoo osaavansa valmistaa psyykkisiltä voimilta suojaavan [laitteen?], jonka turvin voi mietiskellä rauhassa. [Tarjosiko se V:lle mahdollisuutta hankkia itselleen moinen laitteisto tms.?]
  • F:n suureksi intohimoksi ja elämäntehtäväksi paljastuu ksenokristallien murskaaminen; pyytää vinkkaamaan jos moista löytyy [on vissiin valmis maksamaan]. F. on tämän tehtävänsä takia sidottu operoimaan Penitus Balteus -asteroidivyöhykkeen alueella (josta siis suurin osa systeemin ksenokristalleista löytyy).
  (edited)
 18. [16:55]***
  • Brüegel ilmoittautuu potilaaksi rejuvenation-klinikalle, mielessään Xaves & Yvier ja heiltä mahdollisesti puristettava info, mutta tohtori Hernandezin kanssa keskusteltuaan päätyy leikkauspöydälle: saldona uusi sydän, maksa, haima sekä silmät.
  • Cordo-dynastialla oli siis joku erityinen elimensiirto ohjelma: siirrettävien silmien värin sai valita niin vapaasti, että on pääteltävissä, että elimenluovuttajien kokonaismäärän täytyy olla planetaarista mittaluokkaa [voisi olla kiinnostavaa saada tietää tästä lisää, vaikkei se tehtävään suoraan liittyisikään].
  [B. ei tainnut jakaa muulle ryhmälle kovin yksityiskohtaista tietoa todellisesta terveydentilastaan?](edited)
 19. [16:55]***
  • Mielke ja Komuk ovat uskoakseen onnistuneet selvittämään katedraalin potentiaalisen salamurhaajan identiteetin: tyyppi nimeltään Wolfgang, jolla selvästi tehtävänsä vaatima koulutus / kokemus, ja joka ei muuta tee kuin suhaa katedraalin ja hökkelinsä väliä. W. väijytetään kotiovella ja Mielke tainnuttaa tämän taidokkaasti yhdellä ainoalla myrkytetyn terän iskulla suoraan sieraimeen. Hökkelistä löytyy [joku päätelaite?] joka otetaan mukaan.
  • W. pakataan suureen pyörillä kulkevaan matkalaukkuun ja kuljetataan Club Avaricen raunioihin odottamaan mestari Ignation saapumista uusine haastatteluvälineineen.
 20. [16:57]*** 300 xp sekä +2 influencea per nuppi (Team Anvilin varusteista).
 21. MSG Gruberion KomukYesterday at 18:11Kirjaanpa vielä ylös tän ikimuistoisen tilanteen: Antti käy vessassa ja palattuaan ehdottaa, että uusien silmien laatu (eli mahdollinen bonari perceptioniin) heitetään kaavalla: 01 = +10 02-10 = +1D10 11-89 = ei muutosta 90-99 = -1D10 00 = -10 Heittää 01. Ei meinaa uskoa silmiään.
 22. @MSG Gruberion KomukKirjaanpa vielä ylös tän ikimuistoisen tilanteen: Antti käy vessassa ja palattuaan ehdottaa, että uusien silmien laatu (eli mahdollinen bonari perceptioniin) heitetään kaavalla: 01 = +10 02-10 = +1D10 11-89 = ei muutosta 90-99 = -1D10 00 = -10 Heittää 01. Ei meinaa uskoa silmiään.Airene MielkeYesterday at 18:14Well played, Brüegel
 23. Albrecht BrüegelYesterday at 18:26Joo, se meni hyvin putkeen.
 24. @MSG Gruberion KomukAvaritas, osa kolme (22.5.2023) > – Castor etenee under deckissä ja löytää Team Avilin pahoin palaneen piilotukikohdan (hydroponic ja small craft repair deckien välissä), ja aistii kolmannella sieraimellaan demonisen löyhkän. > > – Mestat on muuten poltettu prometeaanilla, mutta yhden huoneen on kärventänyt Hell Fire -hyökkäys: seinään on piirtynyt kolmen hahmon (oletettavasti akoluutit) varjot; ruumiit täysin tuhkaantuneet lukuun ottamatta yhtä carapacen suojaamaa päätä, jonka sisältä löytyy kyberneettinen archeotech-silmä. > > – Vosk tutkii silmää ja saa esiin viimeisein näkymän, jonka sen kantaja eläessään näki: vihreää Hell Fireä blastaava imperial psyker power armourissa; “daemonic visage”; kahdeksankantainen tähti otsassa; imperial astropathin mandaatit [vai mitä ne olikaan?] rinnuksissa; rinnassa lukee Martün Underberg; taustalla kaksi epäselvää hahmoa, mechanicus ja joku carapace armourissa (oletettavasti Gödel ja Mordechai). > > – Näkymää tutkitaan dataslatelta, Mielken demonologisen arvion mukaan Underbergiksi oletettu on possessoitu demon host.